38 km - 1340 metres de pujada - IBP 87
Del Cadí a la Vall de la Llosa tot passant per una de les formatgeries ja clàssiques del Pirineu, Formatges Baridà de Bar, on en Xesco Buscallà fa formatge tranquil.
![]() |
Les vistes des del meu recer eren tan imponents que no em va fer mandra aixecar-me a les sis per veure com es feia de dia. |
Es fa de dia sota els cingles, una curta baixada fins a Arseguel on encara no s'han tret les lleganyes i altre cop cap a amunt per guanyar el Coll de Jou que mena a Bar.
![]() |
A Arseguel no us presenteu abans de les 10 del matí que no trobareu qui us faci un cafetó o us vengui un xusco de pa. |
![]() |
El poble de Bar m'ha sorprès per la seva rusticitat i autenticitat. |
![]() |
Com a totes les formatgeries de pastor, on tenen ramat propi, és fàcil trobar-los qualsevol dia de l'any. |
![]() |
En Xesco, el formatger i pastor, a l'obrador. Elabora una quallada làctica que, em va sorprendre, premsa tal qual fos una quallada enzimàtica. |
![]() |
Ala formatgeria Baridà es fa formatge de la primavera a la tardor, amb cabres de raça alpina que són munyides a ma, pot ser siga un cas únic. |
I un cop feta la visita -i comprat una mica de formatge- faig via cap a Viliella, un dels pobles més alts del Pirineu. El desnivell que cal afrontar m'obliga a prendre forces amb una sobredosi de panadons del forn de Martinet.
I a Viliella faig parada i fonda a Cal Tià, restaurant molt recomanable que porten la Marta i l'Avi.
Ave Pablo!
ResponEliminaEls teus seguidors et saluden! (i admiren)
Estàs fet un crack!