4rt dia - 25/05/2011 - Serra del Catllaràs - Serra d'Ensitja
33 km - 1520 metres de pujada - IBP 113
La quarta jornada comença amb una visita ràpida a Sant Romà de la Clusa, des d'on, travessant la serra i amb unes vistes imponents al Pedraforca, faig cap a Casa Cuirols, formatgeria de pastor del municipi de la Nou de Berguedà.
![]() |
De Sant Romà de la Clusa a Casa Cuirols les vistes al Pedraforca són espectaculars |
A la Casa Cuirols s'havia fet formatge ja fa anys però ara el fill ha reprès l'ofici tot seguint més l'estel·la dels nous elaboradors que no pas les receptes tradicionals.
![]() |
El formatger no hi era però sa mare m'ha mostrat molt amablement l'obrador. Tanmateix i per qui vulgui més informació sobre aquesta formatgeria, aquesta noia americana li dedica un post en el seu blog. |
![]() |
Formatge enzimàtic premsat darrere i en primer terme quallades làctiques amb Penicilium, amb i sense carbó |
![]() |
Compten amb un ramat de 100 cabres, de races diverses |
![]() |
A l'obrador, els formatges van fent la seva via |
I després de Casa Cuirols cap avallllllllll, la Nou de Berguedà, pantà de la Baells i cap amunnnntttt, cap a Fígols, Peguera i la Serra d'Ensitja. La pujada per carretera i al migdia ha estat matadora però l'entorn de Peguera i el racó on acampo paguen la pena.
![]() |
Peguera |
Pablitox!
ResponEliminaSensacional la crònica de la ruta: neta, endreçada, fotos boniques i informatives, textos breus (gran virtud!), mapes polits made in Pablo... chapó!
Si hi hagués uns premis planetaris slow food - slow travel (als quals no et presentaries perquè això de competir no és lo tuyo), els guanyaves de carrer.
Congratulations i una mica d'enveja!
PS: Aquesta ruta que has fet, amb burro, creus que es pot fer en menys de tres mesos? És per pulveritzar les teves marques...
Amb burro es pot fer en mes i mig, i millorada, canviant carreteres per carrerades, segur. Lo de competir en slowfood-slowtravel seria una mica contrasentit no? però recorda que ostento ara mateix el títol del concurs de paelles de ca meva. ;)
ResponElimina