No pots agafar un brie i treure-li la crosta perquè això només ho pot fer un desgraciat! M. Martinez · Dibuix: Toni Llobet

dimarts, 2 de juliol del 2013

La Fromagerie

A França la paraula formatgeria s'utilitza normalment per a referir-se a l’establiment artesanal o industria alimentaria on es fabriquen formatges. I en canvi la botiga on es venen després els formatges se sol anomenar ‘crèmerie’.

A casa nostra però no tenim una paraula d’ús corrent per a referir-nos a aquest tipus de botigues. I, de fet, a Catalunya es deuen poder comptar amb els dits de les mans les que venen exclusivament formatge. Si m’equivoco digueu-meu.

Noms a banda, al mercat del Lleó de Girona n’han obert una. La noia que ho ha muntat i que t'atén darrere el taulell n'entén un piló. S’hi poden trobar un bon grapat de referències ‘fermier’ i clàssics, munster, saint marcellin, beaufort, banon, epoisses, maroilles, gruyere, comté, cabecou...



He estat xerrant una estona amb ella i li he demanat si li interessaria també vendre formatge artesà local però la venda està dedicada només al formatge de l'altra banda dels Pirineus.

Llàstima, perquè aquesta deu ser l'única parada amb un mostrador de fred estàtic (especial per conservar el formatge sense que s’assequi) i ben segur també de les millors parades on comprar formatges al mercat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada