49 km / 1530 metres de pujada / IBP 109
Al matí, mentre les bromes s’aixequen, fem la visita a la Formatgeria l'Oliva, amb l'Aina i l'Arnau, els formatgers. Treballen amb la llet d’un ramat de cabres d’un poble veí, de raça alpina, i és que aquí ja fa massa fred per a les cabres murcianes.
La ruta en bici comença doncs una mica tard, enfilant una pista costeruda cap al Coll Pregon, per tal d’evitar la carretera asfaltada de la Valldan.
I un cop allà, ara sí, 38 quilòmetres d’asfalt que tot i que al mapa semblava planejar, acaba afegint 600 metres de desnivell als 900 pujats fins al Coll Pregon. No hi ha massa alternatives a aquesta llarga tirada d’asfalt, i en tot cas comporten un increment mooolt elevat de metres de pujada que ni les cames ni la costella m’aconsellen temptar. Això sí, les vistes són espectaculars. I els llocs, Cambrils, Oden... Arribo a Sant Llorenç de Morunys mort, cansat com una xufa!
Trobo a Clara al seu obrador de la formatgeria Valette, posant a quallar la llet de d’ovella de Corroncui per fer els seus Puit i Farcell.
Puit blanc, rústic i rentat a la cambra de maduració
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada