No pots agafar un brie i treure-li la crosta perquè això només ho pot fer un desgraciat! M. Martinez · Dibuix: Toni Llobet

diumenge, 25 d’abril del 2010

Formatgeria Montbrú

Al cor de Catalunya, a l'altiplà del Moianès, tenim Moià, que es dedica segons la wikipedia a la ramaderia, l'agricultura, el comerç, la construcció, el lleure, la indústria tèxtil i l'alimentària.


 
Això és una discoteca        -      Això és una formatgeria


Es tracta d'una formatgeria artesanal que ha crescut molt, fins al punt que han traslladat fa ben poc a una nau industrial i treballen milers de litres al dia*. Artesanal de dimensions industrials, industrial de procés artesanal, el debat està servit!


El pasteuritzador

Termògraf, per registrar les temperatures de pasteurització

Tot 'a lo grande', aquí la cuba de quallat.

 
Les lires

L'oreig

I el madurat.

*27.03.2012 Aclariment: durant la visita vaig entendre que eren 30.000 litres. Ahir em van fer saber indirectament que no eren tants, 7.000 litres de cabra, algun miler més d'ovella, bufala... Si me n'assabento exactament ho actualitzaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada