No pots agafar un brie i treure-li la crosta perquè això només ho pot fer un desgraciat! M. Martinez · Dibuix: Toni Llobet

dimecres, 28 d’abril del 2010

Formatgeria Mas Alba

Ahir vaig tenir la sort de visitar la formatgeria que en Martí Huguet té al Mas Alba, a Terradelles, pujo unes quantes fotos. Quin luxe de formatgeria artesanal i de formatge amb carinyo.

Aquí s'hi fan el Terrós, Cremós (que varem provar el dia del tast del curs), PetitOt, brossat i alguns més. Amb llet crua de cabres murciano-granadines del mateix mas.

el ramat, en lots segons el moment de gestació i producció en que es troba

hora de sopar

collons quin braguer!

la sala de munyir amb les pessoneres

el tanc de refrigeració de la llet, a 2ºC

l'obrador

una cuba per fer brossat a partir del xerigot

la cambra de maduració inicial, aquí es veuen sobretot 'cremos' a sota i 'terros' a sobre en peces de fins a 7 kg i de tipus beaufort, tot i que amb llet de cabra

la maduració en una cova, possiblement un antic refugi de la guerra

en dues paraules, im-presionant

el Terrós

el petitOt


el Cremós

1 comentari: