No pots agafar un brie i treure-li la crosta perquè això només ho pot fer un desgraciat! M. Martinez · Dibuix: Toni Llobet

dilluns, 10 de juny del 2013

Fromage à vélo 2013 - Prepirineu (3r dia)

Oliana – Sant Llorenç de Morunys

49 km / 1530 metres de pujada / IBP 109


Al matí, mentre les bromes s’aixequen, fem la visita a la Formatgeria l'Oliva, amb l'Aina i l'Arnau, els formatgers. Treballen amb la llet d’un ramat de cabres d’un poble veí, de raça alpina, i és que aquí ja fa massa fred per a les cabres murcianes.



La ruta en bici comença doncs una mica tard, enfilant una pista costeruda cap al Coll Pregon, per tal d’evitar la carretera asfaltada de la Valldan. 


I un cop allà, ara sí, 38 quilòmetres d’asfalt que tot i que al mapa semblava planejar, acaba afegint 600 metres de desnivell als 900 pujats fins al Coll Pregon. No hi ha massa alternatives a aquesta llarga tirada d’asfalt, i en tot cas comporten un increment mooolt elevat de metres de pujada que ni les cames ni la costella m’aconsellen temptar. Això sí, les vistes són espectaculars. I els llocs, Cambrils, Oden... Arribo a Sant Llorenç de Morunys mort, cansat com una xufa!

Trobo a Clara al seu obrador de la formatgeria Valette, posant a quallar la llet de d’ovella de Corroncui per fer els seus Puit i Farcell.


Puit blanc, rústic i rentat a la cambra de maduració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada