No pots agafar un brie i treure-li la crosta perquè això només ho pot fer un desgraciat! M. Martinez · Dibuix: Toni Llobet

dissabte, 11 de juny del 2011

Fromage à vélo! - Nové dia - Comes de Rubió - Mare de Deu de Boscalt

9é dia - Comes de Rubió - Mare de Deu de Boscalt
57 km - 1380 km de pujada - IBP 84


La ruta i la formatgeria que visito aquesta jornada fa que sigui un gran gran dia! De les Comes de Rubió a Castellbó i de Castellbó a Adrall, on visito la Formatgeria Mas d'Eroles, no sense abans esmorzar a l'Estanc uns lleugerets peus de porc...

Veient a en Salvador Maura u diria que és l'hereu d'una llarga dinastia de formatgers urgellencs. Res més lluny de la realitat ja que aquest illenc fa 'només' 10 anys que fa formatge. Però deu n'hi do! Des d'un serrat d'ovella escandalós fins a adaptacions de receptes italianes com la que elaborava aquest dia. Un repertori de 12 formatges de llets crues de vaca del propi mas i d'ovella de Corroncui. Aquí les fotos del dia:

El dia comença humit i continuarà amb ruixats a mig matí i al vespre.
Església de Castellbó

El Mas d'Eroles es troba a l'entrada d'Adrall pel sud

Un mas vell amb una formatgeria als baixos i un tresor al soterrani

Les vaques del mas, frisones, donen llet per a la cooperativa
Cadí i per a la formatgeria

Cuba de cuallat en el moment d'escalfat
i remenat de la quallada ja tallada, sinéresis!

La premsa

Emmotllat i escorregut de la quallada
 
Salat en tanc de salmorra

Després de l'oreig comença la maduració

Petit tresor 
Els drets són formatges blaus
El gran tresor, una antiga cava de vi condicionada com a cava de formatges

Exercit de Serrats de Corroncui

I desrprés de la genial visita al Mas d'Eroles, btt pel nord del Cadí,
amb passos tan singulars com aquesta tartera, deu n'hi do!

Fins a arribar a Santa Maria de Boscalt on passaré la nit, un lloc brutal.

Al peu de les canals del Cadí, 'una imagen vale mas...'
I sort, una marquesina turística em dona aixopluc
en una nit de pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada