No pots agafar un brie i treure-li la crosta perquè això només ho pot fer un desgraciat! M. Martinez · Dibuix: Toni Llobet

divendres, 10 de juny del 2011

Fromage à vélo! - Sisé, seté i vuité dies - Pallars Sobirà

Aquestes tres jornades han estat poc productives en quant a formatgeries així que les ajunte en únic post. L'objectiu era visitar a amics al Pallars i de passada anar a veure Casa Mateu de Surp, on fan el deliciós Tou de Surp i un serrat d'ovella de lo més respectable.

6é dia - 27/05/2011 - Colldarnat - Malmercat
57 km - 1615 metres de pujada - IBP 91


Baixada al Segre i pujada cap al Port del Cantó a través de les Valls d'Aguilar, precioses i solitàries, una llarga pujada per carretera local al ritme dels grans èxits de Bowie i els Pixies. Dinar a Biscarbó i a la tarda arribada a Malmercat a casa d'uns amics que m'acolliran el cap de setmana.


Engorjats a les Valls d'Aguilar, la carretera hi passa pel bell mig.

7é dia - 28/05/2011 - Malmercat - Vall d'Assua - Malmercat
48 km - 1315 metres de pujada - IBP 77


El track d'aquesta ruta incorpora una errada ja que la pujada de tornada entre Sort i Malmercat haig de dir que la vaig fer amb cotxe i amb la bici a la baca...

Anyway, el dia de descans es va convertir en una excursió per la Vall d'Assua, dinar a Can Kiko de Llessui, exquisita cuina pallaresa (amb formatges de Casa Mateu i la Peça d'Altron acompanyant plats de la carta) i després tornada per Surp visitant la formatgeria Casa Mateu, que malauradament vaig trobar tancada.

Llessui
Surp
Casa Mateu, tancada... ja hi tornarem.
8é dia - 29/05/2011 - Malmercat - Refugi de les Comes de Rubió
20 km - 1151 metres de pujada - IBP 73

Després d'una nit al Rock Dur de Sort, comença la segona setmana de ruta i la tornada cap a casa, aquest cop a través dels vessants nord de la Serra del Cadí, la Cerdanya i el Ripollès. La meteo es torna més insegura, amb pluges i tempestes freqüents a la tarda.


Refugi de les Comes de Rubió, final d'etapa molt recomanable per l'entorn
on es troba, entre extenses pinedes i pistes difrutones. Em va caure una
senyora tempesta però estant a recer la vaig gaudir més que patir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada