No pots agafar un brie i treure-li la crosta perquè això només ho pot fer un desgraciat! M. Martinez · Dibuix: Toni Llobet

dilluns, 6 de juny del 2011

Fromage à vélo! - Segon dia - Sant Privat d'en Bas - Campdevànol

2n dia - 23/05/2011 - Sant Privat d'en Bas - Campdevànol
59 km - 1720 metres de pujada - IBP 127


















El segon dia comença amb una extenuant pedalada costa amunt que ens porta al cor de la Serra de Milany, camins i boscos preciosos, prats plens d'orquídies.


Fart de pedalar, a mitja tarda arribo a Ripoll, on sort de Bicicletes Pirineus, que em van canviar els frens, vaja ciclista professional que surt sense passar l'ITV...


I a les set de la tarda arribo a Cal Paraire de Campdevànol, on hi ha la formatgeria Bac d'Estiula.


Em trobo a en Quim munyint les ovelles, 80 lacones de les quals 60 es troben en producció.


Al Bac d'Estiula, que és una autèntica formatgeria de pastor només fan formatge de la primavera a la tardor.


Tenen un petit obrador davant la casa, on produeixen un formatge de llet crua de coagulació làctica sense premsar, tipus 'tomme'.

L'obrador per fora

Es una finca que no disposa de connexió a la xarxa elèctrica per el que les cambres les fan anar amb plaques solars i l'equip de munyir amb un petit generador.

L'obrador per dins

I un cop feta la visita, cap a les gorgues d'estiula, a fer un bany refrescant i passar la nit acampat.


Un gran dia.

1 comentari:

  1. Felicitats Pablo! molt interessant tot plegat!! La pujada a Collfred per un tio com tu no devia ser res!

    ResponElimina